31.01.2020

Обележен Савиндан у нашој општини


„Ускликнимо с љубављу светитељу Сави...“ одјекивало је и овог 27. јануара у нашим трима школама.  

 


IMG_6344.jpeg

Професори и ученици Средње стручне школе „Борислав Михајловић Михиз“ припремили су пригодну приредбу у просторијама Српске читаонице коју су извели пред свим ученицима и гостима. Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду и кум Школе, Владислав Крсмановић, исказао је велико задовољство што су га колектив и руководство Школе изабрали за кума и истакао да Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство у оквиру своје аграрне политике препознао је научно-истраживачке институције и средње пољопривредне школе и већ неколико година обезбеђује средства како би се унапредило дуално образовање. 

- Част ми је што смо прошле године са „Михизовом школом“ остварили сарадњу и што смо им на конкурсу доделили средства за куповину потребне опреме за унапређење пољопривредне производње. Ми смо и у 2020. години расписали ту конкурсну линију за коју смо определили 25 милиона динара – рекао је Крсмановић и позвао да се и ове године конкурише јер су школовани кадрови ништа друго до богатство једне државе. 

Светосавка академија је увек прилика да се истакне и награди знање, међутим на овогодишњој приредби, која је одржана у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Иригу, оно је на лицу места и приказано. Светосавски квиз се већ традиционално одржава у овој школи, а овај пут су наставници одлучили да знање својих ученика о животу и делу првог српског просветитеља користећи савремена наставна средства прикажу пред публиком. 

Школска слава обележена је и у фискултурној сали ОШ „Милица Стојадиновић Српкиња“ у Врднику уз ломљење славског колача, хор, фолклор и представу светосавског темата. 

 

Фото: Општина Ириг и Љубан Остојић


IMG_1191.jpeg

IMG_1146.jpeg

IMG_1198.jpeg

IMG_1148.jpeg

IMG_1181.jpeg

IMG_6343.jpeg

IMG_6338.jpeg