15.01.2020

Општина Ириг партнер на европском пројекту PRO EU


Ове недеље одржан је састанак радне групе општине Ириг на пројекту „Промовисање европског начина живота, подстицање солидарности и интеркултуралног дијалога (PRO EU)“, а поводом представљања на главном догађају у склопу њега који ће се одржати од 17. до 19. јануара 2020. године у Орможу у Словенији. 


IMG_5905.jpg

Носилац овог пројекта је удружење „Људска универза“ из Орможа и домаћин догађаја планираног за овај викенд, где ће се окупити око 350 учесника из земаља партнера: Удружење удомитеља и породичних домова „Нада“ Иванец, Хрватска, Битом – Миасто на правах повијат, Пољска, Соцала Гимназијала Таснад, Румунија и Општина Ириг као представник Србије.  


Пројекат PRO EU се реализује у периоду од 10. септембра 2019. до 20. априла 2020. године, а има за циљ повећање учешћа грађана у локалним и европским иницијативама које подстичу друштвено деловање, волонтирање и интеркултурални дијалог на нивоу ЕУ. 


Главне пројектне активности у Орможу почеће свечаним отварањем и презентацијом свих партнера. Наставиће се занатским радионицама и изложбом традиционалних заната из сваке партнерске земље, презентацијом европске заједнице солидарности волонтера - ЕЦЕ са презентацијама најбољих пракси, расправом о солидарности и међукултурној Евровизији, што ће проширити знање учесника о различитим културама и допринети опуштенијој атмосфери. Пројекат ће се завршити састанком о евалуацији, који ће омогућити партнерима да процене резултате пројекта и разговарају о даљим акцијама усмереним на солидарност и интеркултурни дијалог.


IMG_5904.jpg