29.01.2020

Пројекат "Европа за грађане" - ИЗВЕШТАЈ


Пројекат – Промовисање европског начина живота, подстицање солидарности и интеркултуралног дијалога (PRO EU) чији је носилац удружење „Људска универза“ Ормож, Словенија.


DSC_5534-37a.jpg

Европска унија кроз програм „Европа за грађане“ промовише европски начин живота, подстицање солидарности и интеркултурални дијалог. Реализација овог пројекта је од 10. септембра 2019. године до 20. априла 2020. године, главни догађај се одржао 17-19. јануара 2020. године у граду Ормож у Словенији.

Партнери пројекта су Удружење удомитеља и породичних домова „Нада“ Иванец, Хрватска, Битом – Миасто на правах повијат, Пољска, Соцала Гимназијала Ташнад, Румунија и Општина Ириг, Србија.

Циљ PRO EU пројекта је повећање учешћа грађана у локалним и европским иницијативама које подстичу друштвено деловање, волонтирање и интеркултурални дијалог на нивоу ЕУ. Главне пројектне активности ће почети свечаним отварањем и презентацијом свих партнера. Наставиће се занатским радионицама и изложбом традиционалних заната из сваке партнерске земље, презентацијом Европске заједнице солидарности волонтера - ECE са презентацијама најбољих пракси, расправом о солидарности и међукултурној Евровизији, што ће проширити знање учесника о различитим културама и допринети опуштенијој атмосфери.

 Пројекат ће се завршити састанком о евалуацији, који ће омогућити партнерима да процене резултате пројекта и разговарају о даљим акцијама усмереним на солиданост и интеркултурални дијалог.

 

Европске уније


DSC_5423-7a.jpg

IMG_20200118_105103_(1).jpg


преузми PDF документ