03.03.2020

6,71 милион динара Општини Ириг за суфинансирање мера популационе политике


Јуче је потписан уговор о додели 6,71 милиона динара Општини Ириг од Кабинета без портфеља за демографију и популациону политику проф. др Славице Ђукић-Дејановић за суфинансирање мера популационе политике. 


IMG_6712.jpg

Општина Ириг је добила средства за реконструкцију дечјег игралишта у вртићу „Вила“ у Врднику, за финансирање продуженог боравка у вртићу „Чаролија“ у Иригу, успостављање сервисне активности намењене породицама са двоје и више деце тзв. „кућног асистента“ и за организовање едукације из области демографије и популационе политике са посебним освртом на укључивање старије популације. 

„Овим активностима радимо на побољшању мера усклађивања рада и родитељства, снижавање психолошке цене родитељства и активирања локалне самоуправе. Оно што бих посебно истакао је продужени боравак у вртићу који ће много олакшати запосленим родитељима да ускладе своје радно време са радним временом вртића, а незапосленим олакшати налажење посла, те их тако подстаћи и на ширење породице“ изјавио је председник општине Ириг, Стеван Казимировић који је потписао уговор и додао да је суфинансирање локалне самоуправе за реализацију ових пројеката 1,18 милиона динара. 

Општина Ириг се нашла међу 88 градова и општина чији пројекти су прихваћени на јавном позиву за које је Кабинет министра без портфеља за демографију и популациону политику определио укупно 650 милиона динара. 

 „За ову намену из буџета смо обезбедили 650 милиона динара, за суфинансирање до 85 одсто укупних трошкова. Највише средстава, око 292 милиона динара, опредељено је за адаптацију и санацију објеката предшколских установа и игралишта. На овај начин створиће се услови да се прошире капацитети и смање листе чекања у вртићима широм земље” истакла је министарка Ђукић-Дејановић.