02.04.2021

ОБАВЕШТЕЊЕ - УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД


Драги будући прваци, ми вас спремно и радосно чекамо да учимо и растемо заједно


w.png

У први разред уписују се деца која од почетка школске године, до 1. септембра, напуне најмање шест и по, а највише седам и по година. Деца рођена у периоду од 01. 03. 2014. до краја фебруара 2015. Дете се уписује у школу након испитивања зрелости за полазак у школу.

У школу се могу уписати и деца од шест до шест и по година, ако, уз образложен захтев родитеља, на тесту зрелости за полазак у школу покажу да су на потребном нивоу емоционалне, социјалне и интелектуалне зрелости.

Тестирањем се утврђује степен спремности детета за школу, у емоционалној, социјалној и интелектуалној сфери. За овај чин веома је значајна подршка родитеља. Они треба да буду смирени, опуштени како би се дете без напетости, слободно, у опуштеној атмосфери упустило у разговор. На основу резултата теста добија се општа слика генерације и ниво психофизичког развоја све деце. На основу резултата тестирања и процене нивоа зрелости деце, формирају се и уједначавају одељења првог разреда.

Званичан  упис деце траје од 01.04. до 31.05 2021. године

Упис деце у први разред основне школе за школску 2021/2022. годину почиње  у четвртак, 1. априла 2021.

 

Родитељи  и ове године могу електронским путем да закажу термин за упис и тестирање детета у први разред основне школе, покретањем услуге еЗаказивање на Порталу еУправа, која је доступна од 22. марта.

Довољно је да родитељ електронски закаже термин, доведе дете у заказаном термину и да код себе има само личну карту. Сва потребна документа школа прибавља електронским путем – извод из матичне књиге рођених, уверење о пребивалишту, уверење о похађању припремног предшколског програма и потврду о обављеном лекарском прегледу, односно лекарско уверење. Уколико је преглед обављен код приватног лекара, потребно је да родитељ то уверење донесе у школу.

Уколико родитељ има додатна питања у вези са заказивањем термина може се и директно јавити на телефон 022 2462712.

 

Управа школе