13.07.2018

У ТОКУ ЈЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА БАЊА ВРДНИК - ЈАЗАК


Јутрос у 8 часова започета је најављена реконструкција асфалтног пута који повезује Бању Врдник и Јазак у дужини од два километра.


DSCN8157_resize.JPG

У току је постављање првог од два слоја асфалта, радови ће трајати два дана, а радове су јутрос обишли представници општине Ириг која је добрим пројектом обезбедила средства за санацију пута. 

 ''Желим да се захвалим Влади АП Војводине као и Управи за капитална улагања Војводине који су за овај пројекат издвојили 20,2 милиона динара. Реконструкцијом овог пута ћемо олакшати живот мештанима Јаска али и битно побољшати прилаз манастирима у Јаску и Малој Ремети, винарији ''Деурић'', етно комплексу ''Фрушкогорска лугарница''... Тако стварамо боље услове за развој туризма, како верског, тако и винског, а знамо да је туризам један од кључних праваца развоја наше општине. Такође, олакшаће се прилаз бројним засадима воћа као и погонима за прераду који се налазе у околини Јаска и Мале Ремете, што ће створити повољније услове за долазак нових инвеститоре. Добри путеви и инфраструктура су предуслов за то, а нови засади, винарије, хладњаче, ресторани, значе отварање нових радних места за становнике наше општине'' - истиче заменик председника Општине Ириг, Миодраг Бебић.


Председник општине Стеван Казимировић истакао је да постоје бројни проблеми који су занемаривани дуги низ година, али и истиче да  ова општинска власт улаже велике напоре да ти проблеми који постоје у свим местима општине буду решени:

''После вишедеценијског неулагања и пропадања овог пута, коначно су мештани Јаска и Врдника дочекали да добију квалитетан пут који више неће представљати потенцијалну опасност за учеснике у саобраћају. Данас ће бити постављен први слој асфалта а за сутра је планирано постављање другог, завршног слоја и завршетак радова. Испунили смо још једно обећање које смо дали грађанима и још једном доказали да се не бавимо празним причама, већ као одговорна општинска власт предузимамо све кораке неопходне за решавање проблема са којима се наши грађани суочавају'' -  istakao je председник Општине Ириг Стеван Казимировић.


Овај пројекат само је један од бројних који је општина Ириг реализовала у сарадњи са Владом АП Војводине и Управом за капитална улагања.


''Имамо одличну сарадњу са покрајинским институцијама и до сада смо реализовали велики број пројеката почев од санације пута од Иришког венца ка ''Норцеву'', санације и реконструкције школа и обданишта, уређење Михизове куће, измештања депоније у Врднику и бројних других. То је доказ да Влада АП Војводине има поверења у нас и сигуран сам да ће та сарадња и у будућности бити на највишем нивоу'' - истиче посланик у Скупштини АП Војводине, Тихомир Стојаковић.


Радови трају данас и сутра, саобраћај на релацији Бања Врдник - Јазак биће обустављен у периоду од 8 до 17 часова, а као алтернативни правац за долазак у Врдник из правца Јаска и обрнуто се користи пут преко Павловаца.


Текст и фотографије: Драган Аметовић


DSCN8151_resize.JPG

DSCN8148_resize.JPG

DSCN8138_resize.JPG

DSCN8130_resize.JPG

DSCN8105_resize.JPG

DSCN8112_resize.JPG

DSCN8092_resize.JPG