24.05.2019

ДАН ИЗАЗОВА У ИРИГУ - „ВРАТИТЕ СВОЈЕ УЛИЦЕ... ВРАТИТЕ СВОЈУ БУДУЋНОСТ!“


Позивамо све грађане и туристичке госте општине Ириг, без обзира на пол, узраст и ниво физичких и функционалних способности, социјални статус и слично да се у среду 29. маја 2019. придруже милионском броју учесника Међународног дана изазова 2019. године.


DAN_IZAZOVA_2019_-_poster.png

Дан изазова је најзначајнија, традиционална, међународно призната и афирмисана манифестација чију реализацију координира ТАФИСА - Светска асоцијација спорта за све, а која се у Републици Србији обележава последње 24 године. Ову планетарну акцију организује ТАФИСА са циљем анимације што већег броја грађана ради укључења у рекреативне активносте са спортским и културним садржајима кроз игру, дружење и забаву.

Дан изазова је истовремено и дан позитивне, неусиљене атмосфере. То је дан који креира самосвест, спортско-рекреативни дух и ентузијазам, дан активног живљења у којем се не бирају најспособнији. 

Овогодишњи Дан изазова за грађане општине Ириг је више него посебан јер Републику Србију једино општина Ириг представља на светском нивоу (конкуренција општина до 20.000 становника).

Суштина програма Дана изазова је да се испуни минимални задатак - да се сви бавимо одређеним спортско-рекреативним садржајем у трајању од најмање 15 минута непрекидно, под мотом „ВРАТИТЕ СВОЈЕ УЛИЦЕ... ВРАТИТЕ СВОЈУ БУДУЋНОСТ!“ и да ту активност пријавимо општинском Организационом одбору Дана изазова 2019. године. Предлажемо вам да и на овогодишњи Дан изазова, од 7 до 22 сата, одржите спортске тренинг часове, организујете гранске и разноврсне часове спортске рекреације, одржите мини-крос такмичења, организујете разне штафетне и елементарне игре за децу, али и одрасле, одржите фолклорне тренажне пробе, организујете планинарске излете, да пливате, шетате.

Контакт:

Лазар Пилиповић, +381638765280, lpbssoirig@yahoo.com 

Mарко Келембер, +381637477867, kelember@gmail.com

Срђан Будимчић, +3816654333999, srdjan.budimcic@gmail.com