info
123

 

02.12.2015

ОДРЖАНА СЕДНИЦА СО ИРИГ: Усвојен други ребаланс буџета


У Иригу је у понедељак одржана седница Скупштине Општине Ириг. На дневном реду било је десет тачака.  Између осталог, одборници Скупштине Општине  разматрали су и усвојили извештај о извршењу одлуке о буџету Општине Ириг за период од 1. јануара до 30. септембра.

12336018_10207942173336233_637148629_n.jpg

У првих девет месеци иришки буџет реализован је са 55%, рекао је Илија Јоцић, шеф буџета Општине Ириг, односно расходи износе скоро 269 милиона. Од тога је 16 милиона покрајинске инвестиције усмерено на реконструкцију зграде касине у Врднику, а средства су додељивана и школама, као и превозу ученика и студената, месним заједницама, јавним установама, итд.

Трећа тачка дневног реда било је разматрање предлога и доношење одлуке о другом ребаласу буџета Општине Ириг за ову годину. Основни разлози за приступање овом другом ребалансу су да се у изменама апропријација код појединих корисника обезбеде инвестициона и друга улагања која су важна за кориснике, а не могу се даље одлагати, јер су најчешће везана за одређене рокове, конкурсе или јавне набавке.

Други ребалс је заједно са додатним приходима планиран у износу 643, 5 милиона динара. –Планирана маса средстава за плате буџетских корисника је остала на истом нивоу који је планиран за ову годину, с тим што је извршена прерасподела планираних износа, како би сви буџетски корисници имали простора за исплату плата до краја 2015. године, рекао је Јоцић."Још далеке 1757. године велики српски просветитељ Доситеј Обрадовић рекао је да је Ириг прави рај на земљи. Јован Јовановић Змај је на овом месту написао своју прву песму. Чарима Ирига није одолео ни Милош Црњански, а Борислав Михајловић-Михиз га је овековечио у својим стиховима и прози."

"Данас, Ириг је познат као престоница винског Срема. Манифестација под називом "Пударски дани" која се сваког септембра одржава у Иригу је најзначајнији туристички догађај. Сваке године окупи се велики број посетилаца који ће уз пригодан културно-забавни програм уживати у доброј капљици."

Vremenska prognoza
МЕСТА У ОПШТИНИ ИРИГ
Ириг Врдник Јазак Нерадин Ривица Мала Ремета Крушедол Прњавор Крушедол Село Велика Ремета Шатринци Добродол