info
123

 

01.02.2017

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ВОЈВОДИНЕ НА САЈМУ ТУРИЗМА У ЉУБЉАНИ


Данас је у Љубљани, на Господарском расзтавишчу, свечано отворен 28. Међународни сајам туризма и пословна берза Натоур Алпе Адриа, највећи догађај за промоцију туризма у Словенији.

sajam-ljubljana-2017-9.jpg

Сајам је од прошле године специјализован за понуду зеленог и активног туризма, а у склопу програма се одржава и пословна берза Натоур.

Након што је уручена награда Јакоб – награда за туристички квалитет и изврсност пројекту ”Геопарк Караванке”, на тему ”Иновативни туристички програми за активни одмор у природном окружењу”, сајам је свечано отворио господин Здравко Почивалшек, министар за привредни развој и технологију у Влади Републике Словеније.

На сајму учествује више 330 туристичких излагача из Словеније, Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске, Македоније, Италије, Албаније, Аустрије, Мађарске, Чешке, Словачке, Непала, Индије, Јордана и Туниса.

Туристичка организација Војводине наступа на овом сајму, традиционално, више од 10 година, заједно са сузлагачима из војвођанских градова и општина, од којих су ове године присутне туристичке организације Вршца, Новог Бечеја, Беле Цркве, Ковина, Бачке Паланке, Жабља, Ирига и Сремских Карловаца.

Сајам је посетио и господин Павле Почуч, заменик Покрајинског секретара за привреду и туризам у Покрајинској влади.

На заједничком излагачком штанду који се налази у Мраморној дворани, посетиоци ће моћи да се упознају са гастрономском, винском, наутичком, културном, цикло и понудом кампова и плажа на водама Војводине.

Сајам је отворен, сваки дан до 19х и траје до суботе, 04.фебруара.

Текст преузет са сајта ТО Војводине - линк


sajam-ljubljana-2017-8.jpg

sajam-ljubljana-2017-4.jpg

sajam-ljubljana-2017-5.jpg

sajam-ljubljana-2017-6.jpg

sajam-ljubljana-2017-7.jpg

sajam-ljubljana-2017-10.jpg

sajam-ljubljana-2017-11.jpg


"Још далеке 1757. године велики српски просветитељ Доситеј Обрадовић рекао је да је Ириг прави рај на земљи. Јован Јовановић Змај је на овом месту написао своју прву песму. Чарима Ирига није одолео ни Милош Црњански, а Борислав Михајловић-Михиз га је овековечио у својим стиховима и прози."

"Данас, Ириг је познат као престоница винског Срема. Манифестација под називом "Пударски дани" која се сваког септембра одржава у Иригу је најзначајнији туристички догађај. Сваке године окупи се велики број посетилаца који ће уз пригодан културно-забавни програм уживати у доброј капљици."

Vremenska prognoza
МЕСТА У ОПШТИНИ ИРИГ
Ириг Врдник Јазак Нерадин Ривица Мала Ремета Крушедол Прњавор Крушедол Село Велика Ремета Шатринци Добродол