05.02.2017

ОДРЖАНА СКУПШТИНА САВЕЗА ЗА ШКОЛСКИ СПОРТ СРЕМА


У петак је у Врднику одржана ванредна Скупштина Савеза за школски спорт Срема којом је председавао председник Скупштине Лазар Пилиповић Бели.

DSCN6039.JPG

Једина тачка дневног реда било је усвајање новог Статута Савеза за школски спорт Срема, усклађеног са новим Законом о спорту Републике Србије.

Скупштина је једногласно изгласала нови Статут, након што је почетком јануара расписана јавна расправа о Предлогу измена и допуна Статута и одржаног Управног одбора Савеза за школски спорт Срема.

Након завршетка ванредне Скупштине одржана је и седница редовне годишње Скупштине на којој су усвојени: Извештај Надзорног одбора, Извештај о раду и финансијском пословању за 2016.годину и План рада и финансијског пословања за 2017. годину.

Генерални секретар Савеза Мирослав Драгојловић нагласио је да је Управни одбор на својој седници предложио да досадашњи председник Скупштине Лазар Пилиповић остане и у наредном 4 - годишњем мандату на истој функцији и навео самопрегалaчки рад, искрену и дубоку посвећеноста Лазара Пилиповића деци и школском спорту а нарочито Срему и његовим специфичностима.

Скупштина је једногласно изабрала Лазара Пилиповића Белог за новог – старог председника Скупштине Савеза са школски спорт Срема.

У складу са новим Статутом изабран је и нови Управни одбор: Мирко Вујаклија из Инђије (председник УО) , Зорана Станишић из Сремске Митровице, Андријана Стојаковић из Руме, Рената Мужевић из Старе Пазове, Жарко Мркајић из Шимановаца, Горан Жугић из Ирига и Верица Симић из Шида.

За чланове Надзорног одбора изабрани су: Саша Радмановић из Сремске Митровице (председник НО), Елвира Љубисављевић из Руме и Драган Аметовић из Ирига.

Функцију секретара који није члан Органа и нема право гласа на седницама Управног одбора и Скупштине, обављаће и у наредном мандату Мирослав Драгојловићу из Инђије, а седиште Савеза остаје у Инђији.

На седници је спортски Срем једногласно дао подршку легенди српског ватерпола и спорта уопште Александру Шоштару за председника Спортског савеза Србије.


DSCN6035.JPG

DSCN6022.JPG

DSCN6066.JPG

DSCN6060.JPG

DSCN6058.JPG