info
123

 

23.03.2017

Основна школа ''Милица Стојадинoвић Српкиња'' прославила 60. рођендан


У конгресној сали хотела ''Термал'', данас је свечаном школском Академијом прослављен Дан школе и 60. рођендан Основне школа ''Милица Стојадиновић Српкиња'' из Врдника.

DSCN9008.JPG

Госте је поздравио директор школе Горан Жугић, подсетивши да је школа од оснивања до 1991. године носила име ''Моша Пијаде''. Он је упознао присутне са актуелним дешавањима и бројним реализованим пројектима.

Ученици школе су, уз помоћ својих учитеља и наставника, приредили пригодан културно-уметнички програм који је одушевио све присутне.

Победницима на литерарном и ликовном конкурсу уручене су пригодне награде а похваљени су и ученици који су се истакли на општинским и регионалним такмичењима.


DSCN8989.JPG

DSCN8996.JPG

DSCN9000.JPG

DSCN9041.JPG

DSCN9077.JPG

DSCN9083.JPG

DSCN9086.JPG


"Још далеке 1757. године велики српски просветитељ Доситеј Обрадовић рекао је да је Ириг прави рај на земљи. Јован Јовановић Змај је на овом месту написао своју прву песму. Чарима Ирига није одолео ни Милош Црњански, а Борислав Михајловић-Михиз га је овековечио у својим стиховима и прози."

"Данас, Ириг је познат као престоница винског Срема. Манифестација под називом "Пударски дани" која се сваког септембра одржава у Иригу је најзначајнији туристички догађај. Сваке године окупи се велики број посетилаца који ће уз пригодан културно-забавни програм уживати у доброј капљици."

Vremenska prognoza
МЕСТА У ОПШТИНИ ИРИГ
Ириг Врдник Јазак Нерадин Ривица Мала Ремета Крушедол Прњавор Крушедол Село Велика Ремета Шатринци Добродол