info
123

 

28.03.2017

Савет за спорт Општинског одбора СНС Ириг испунио обећање дато фудбалским клубовима


У пролећни део сезоне фудбалски клубови ''Рудар'', ''Раднички Сремски витезови'', ''27. Октобар'', ''Војводина'', ''Цар Урош'', ''Планинац'' и ''Крушедол'' кренуће знатно појачани, али овог пута не ради се о појачањима у играчком кадру.

aca3.jpg

Наиме, у претходник неколико дана свих седам фудбалских клубова са територије наше општине добило је нове рачунаре, мониторе и штампаче, чиме ће знатно бити олакшан рад клубова у организационом и административном делу.

Новац за куповину рачунарске опреме прикупили су чланови Српске напредне странке који су покренули акцију ''Динар за спорт'', чији је циљ управо помоћ спортским клубовима и спортистима општине Ириг .

''У разговору са представницима клубова увидели смо да сви клубови имају проблем у виду недостатка функционалне техничке опреме која је неопходна код припреме сваке утакмице, израде записника, али и свих других административних послова које сваки клуб током сезоне има. Договорили смо се да новцем који су чланови странке прикупили у овој акцији купимо клубовима управо оно што је неопходно за рад и што ће им користити у наредних неколико година'' – истакао је председник Савета за спорт Српске напредне странке, Александар Манојловић.

Ова акција представља само почетак помоћи клубовима и спортистима са територије наше оптштине:

''У наредних неколико дана уручићемо и пригодан поклон за сјајну атлетичарку Ању Ковач из Врдника, која нас је обрадовала освајањем две медаље на првенству Балкана за јуниоре пре неколико недеља. Сваки спортиста и сваки клуб који осветла образ наше општине заслужује да му се на најлепши начин одужимо и ово је само почетак једне лепе праксе. Драго ми је да је иницијатива за ову акцију потекла од чланова СНС-а што говори да наши чланови знају да цене спортисте и њихове успехе. Позивам овом приликом и остале странке и појединце да помогну нашим спортистима а СНС ће сваки вид помоћи подржати и јавно похвалити'' – истиче Александар Манојловић.


aca2.jpg

aca1.jpg

aca4.jpg

aca5.jpg


"Још далеке 1757. године велики српски просветитељ Доситеј Обрадовић рекао је да је Ириг прави рај на земљи. Јован Јовановић Змај је на овом месту написао своју прву песму. Чарима Ирига није одолео ни Милош Црњански, а Борислав Михајловић-Михиз га је овековечио у својим стиховима и прози."

"Данас, Ириг је познат као престоница винског Срема. Манифестација под називом "Пударски дани" која се сваког септембра одржава у Иригу је најзначајнији туристички догађај. Сваке године окупи се велики број посетилаца који ће уз пригодан културно-забавни програм уживати у доброј капљици."

Vremenska prognoza
МЕСТА У ОПШТИНИ ИРИГ
Ириг Врдник Јазак Нерадин Ривица Мала Ремета Крушедол Прњавор Крушедол Село Велика Ремета Шатринци Добродол